3 relatief onontdekte en rustige plaatsen in Italië die je moet bezoeken

Wie weleens in Italië is geweest weet als geen ander dat Italië enorm populair is onder de vakantiegangers. En dat is natuurlijk allemaal heel erg leuk maar soms kan dat ook heel erg benauwend zijn. Op vakantie wil je namelijk ook tot rust kunnen komen en dan is het heel erg fijn als je een vakantieplek weet te vinden die niet zo vreselijk toeristisch is. Waar je niet struikelt over de Nederlanders met hun sleurhutten. In deze blog ontdek je 3 plekken in Italië die relatief rustig zijn en waar je op een ontspannen en rustige manier vakantie kunt vieren.

Ascoli Piceno in Le Marche

Waarom je naar Ascoli Piceno op vakantie moet ontdek je hier. Want het plaatsje Ascoli Piceno in de Italiaanse regio Le Marche heeft een hele hoop te bieden. Allereerst is het stadje Ascoli Piceno van zeer bijzondere schoonheid. Je maakt een reis door de tijd zodra je het stadje binnenkomt. Prachtige middeleeuwse straatjes en een adembenemende omgeving zullen je hart veroveren.

 

Wanneer je houdt van kunst en cultuur en dol bent op heerlijk shoppen maar ook neer kunnen ploffen op een terras en genieten van heerlijke streekgerechten, dan zit je in Ascoli Piceno aan het juiste adres. En het grote voordeel is dat deze streek ook nog redelijk onontdekt is door de toeristen. Je zult hier dus niet struikelen over de landgenoten die op vakantie zijn.

 

Ontdek Lucca in Florence

Op een klein uurtje van Florence vind je een werkelijk prachtig mooi stadje met de naam Lucca. Dit stadje weet je op de meest bijzondere manieren te verrassen. Allereerst is de stad verweven met schoonheid en zal het je verbazen wat er allemaal te zien valt in de mooie, kleine middeleeuwse straatjes.

Florence is natuurlijk sowieso al een prachtige streek in Italië, misschien zelfs wel een van de mooiste van Italië. En het stadje Lucca is daar een hele mooie weerspiegeling van. De schoonheid en de belevenissen die je in deze stad kunt ontdekken zijn werkelijk van een heel bijzonder niveau.

Het meer van Trasimeno

Zeg je Italië dan denk je snel aan het Comomeer of het Garda meer. Deze twee meren en dan met name het Gardameer zijn natuurlijk het meest bekende. Maar een heel mooie, onontdekte plek in Italië is het meer van Trasimeno. Dit grote meer ligt in de Italiaanse streek Umbrië en is omgeven door tientallen prachtige dorpjes.

Het is nog erg rustig met toeristen in Trasimeno en dat biedt je de gelegenheid om echt de Italiaanse cultuur te proeven en intens te genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Het meer van Trasimeno ligt centraal en daardoor zijn uitstapjes naar bijvoorbeeld Pisa of Rome ook een leuke optie.

Author: admin

Share This Post On