Beste vakantie opties in de zomer van 2021

Er is het laatste jaar veel onzekerheid geweest als het gaat om het boeken van een vakantie. Mensen staan te springen om eindelijk weer eens lekker op vakantie te kunnen en willen graag de koffer inpakken. Maar nog steeds is er veel onzekerheid. Nederland kleurt namelijk weer rood op de coronakaart en dat heeft veel gevolgen voor veel vakanties van mensen. Wat zijn deze zomer nog je beste opties? Daar geven wij graag een aantal tips voor.

Verre zonvakantie

Als het gaat om zonvakanties dan is lang niet alles meer mogelijk. Zo gaf TUI eerder al aan veel vluchten toch weer te schrappen nu de cijfers oplopen en verschillende landen maatregelen aangekondigden. Ook kleurt Nederland weer rood, wat veel invloed heeft op de maatregelen die andere landen geven aan mensen die uit Nederland reizen. Toch zijn er nog steeds verschillende opties. Ondanks dat Nederland rood kleurt, zijn er vakantielanden, zoals Spanje en Griekenland die ons toch niet weren. Griekenland let namelijk voornamelijk op het aantal ziekenhuisopnames, die nog steeds laag zijn.

Het is dus altijd nog mogelijk om naar bestemmingen als Kreta of Rhodos op vakantie te gaan. Kijk dus naar de mogelijkheden voor een vakantie naar Rethymnon of het prachtige Elounda. Maar ook andere Griekse eilanden blijven dus nog steeds een optie om een reis naartoe te boeken.

Stedenreis maken

Een andere manier van vakantie vieren is door een stedenreis te gaan maken. Stap zelf de auto in en ga lekker op pad door naar Duitsland op België te rijden waar je mooi een paar steden kunt bezoeken. Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig instappen en naar verdere steden vliegen, maar je kunt dan wel te maken krijgen met meer regels waar je op moet letten voor het reizen. Check daarom altijd van tevoren hoe het precies zit met de regels in het betreffende land. Daarnaast is het belangrijk om ook niet te vergeten dat wanneer je met de auto reist het ook kan zijn dat je te maken krijgt met verschillende regels, zoals de test plicht.

Vakantie in eigen land

Lekker vakantie in eigen land is net als vorig jaar de perfecte optie. Je hoeft je weinig zorgen te maken over meer maatregelen voor het reizen. Daarnaast is het de unieke kans om eens lekker met het tentje weg te gaan of ergens een huisje te huren. Let er wel op dat veel dingen in Nederland al snel kunnen zijn uitverkocht, zeker nu wel midden in de zomer zitten. Je bent namelijk niet de enige die toch graag op vakantie wil, maar geen zin heeft in problemen met het reizen en dus maar een vakantie in eigen land boekt.

Author: admin

Share This Post On