Curaçao vakantie tips compilatie

Curaçao staat bekend om zijn schitterende stranden, en tijdens je reis naar het eiland moet je beslist enkele van de mooie stranden bezoeken om te zwemmen, te ontspannen en te snorkelen.

Behalve de stranden biedt Curacao een grote verscheidenheid aan andere activiteiten voor reizigers en er is op het eiland zeker voor elk wat wils.

Maak een dagje strand

Er zijn zoveel stranden over heel Curacao dat je er elke dag meerdere zou kunnen bezoeken en ze toch niet allemaal tijdens je reis zou zien!

Hoewel het geweldig is dat er veel mogelijkheden zijn om uit te kiezen, betekent het ook dat je zorgvuldig moet kiezen, zodat je een strand vindt dat past bij de vibe die je zoekt.

Tip: Auto huren op Curacao? Boek bij Huurauto Curacao en ontdek het eiland.

Playa Porto Mari:

Dit is mijn favoriete strand van het eiland! Het water is zo blauw en kristalhelder en ik hield van het witte zand. Er zijn ook rotsachtige gebieden om te verkennen en een full service bar en restaurant.

Parkeren is gratis en je kunt er strandstoelen huren voor 3,50. Je kunt er ook snorkelmateriaal huren om op het strand te gebruiken!

Bovendien zwerven er wilde varkens rond op het strand! Toen ik er was zaten de varkens verstopt, maar ik heb me laten vertellen dat ze erg schattig zijn.

Tenslotte kun je, terwijl je op Playa Porto Mari bent, schilderlessen nemen bij een kunstenaar! Ik had er zoveel plezier in dit te doen, en het was zo’n leuke manier om de middag door te brengen. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen!

Cas Abao:

Cas Abao is een ander mooi wit zandstrand dat niet ver van Playa Porto Mari ligt. Dit strand is absoluut prachtig, en is beslist een fantastische plek om foto’s te komen maken. De kiekjes zullen ansichtkaart-waardig zijn.

Er is een toegangsprijs van 6 per auto, en strandstoelen kosten nog eens 5. Dat gezegd hebbende, is het een werkelijk ontspannen en vredige plaats om de dag door te brengen (ze sluiten rond 18 uur). Er is een kleine snackbar om eten en drinken te kopen, en je kunt er gemakkelijk de dag doorbrengen met snorkelen en zwemmen in het kristalheldere water.

Een opmerking over Cas Abao is dat ze een deel van het strand afzetten (met waarschuwingslint) alleen voor passagiers van cruiseschepen. Hoewel dit niet per se een probleem is, want er is nogal wat ruimte, neemt het wel wat weg van de schilderachtige kwaliteit van het strand.

Tip: Probeer het te bezoeken op een dag dat er geen cruiseschip ligt aangemeerd!

Tug Boat beach is een must bezoek op Curacao als je van snorkelen houdt! Er zijn tonnen mooie vissen, zeepaardjes en een gezonken sleepboot te zien. Je kunt op het strand snorkelmateriaal huren, en er zijn ook strandstoelen, snacks en schilderlessen verkrijgbaar.

 

Het strand is rotsachtig en een beetje klein, maar het water is blauw en schitterend! Dit is een fantastische plek om een hele dag door te brengen.

Playa Canoa:

Playa Canoa ligt een beetje van het gebaande pad af, en de wegen om er te komen kunnen een beetje hobbelig zijn – maar het is een fantastisch strand! Er is een mooi, beschermd lagunegebied om in te zwemmen, en voorbij de lagune zie je grote golven beuken.

Er zijn geen voorzieningen op dit strand en het is een veel meer low-key, plaatselijke ervaring. Hoewel er geen ligbedden te huur zijn, restaurants, of badkamers, vind ik het persoonlijk een fantastische plek om te ontspannen en een paar uur door te brengen.

Oudere recensies over dit strand kunnen melding maken van een afvalprobleem, maar dat was bij ons bezoek helemaal niet het geval. Het was er erg schoon en het is duidelijk dat er moeite gedaan is om dit strand mooi te houden en een fijne plek voor gezinnen om te ontspannen.

Stranden om over te slaan

Mambo Beach:

Als je het eiland bezoekt, zul je waarschijnlijk horen dat Mambo Beach een van de beste stranden van Curaçao is. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. Het strand is door mensenhanden aangelegd, en hoewel dat prima is, heeft het beslist niet het mooie witte zand zoals andere stranden dat wel hebben. Bovendien is het gevuld met winkels en restaurants, zodat het meer een stad-strand ervaring is, want je zit midden in het centrum van alles.

Omdat er bovendien veel aandacht is voor bars, restaurants en strandclubs, kan het er erg luidruchtig en druk worden.

Hoewel dit een goede plek kan zijn als je speciaal een plek zoekt met een goede barscene, zou ik het niet aanraden voor een dagje ontspannen, lezen en snorkelen – er zijn veel betere stranden op Curacao.

Jan Thiel Beach:

Net als Mambo Beach is Jan Thiel beach een ander door mensenhanden aangelegd strand met een verscheidenheid aan restaurants en bars. Hoewel dit strand een prima plek is om de dag door te brengen, is het niet geweldig om te zwemmen, want in plaats van een geleidelijke afdaling in de oceaan is het een rechte drop off (omdat het door mensenhanden gemaakt is). Er zijn zwemplaatsen, maar niet zo veel als op andere stranden.

Toegang tot het strand is $ 3 en strandstoelen kun je huren voor $ 3+.

Zoek je een plaats met een beach club gevoel, dan kun je misschien genieten van Jan Thiel Beach, maar persoonlijk vind ik dat er mooiere stranden op het eiland zijn – die ook veel minder druk zijn.

Bezoek Klein Curacao

Klein Curacao is een klein onbewoond eiland dat ongeveer 15 mijl (24 km) van Curaçao ligt. Het eiland Klein Curacao is absoluut schitterend, het strand is schitterend en het is een geweldige plek om een dag door te brengen.

Klein Curacao is alleen per boot bereikbaar, dus je zult een dagtocht naar het eiland moeten maken.

Er zijn veel tochten om uit te kiezen die dagtochten naar Klein Curacao aanbieden, maar ik raad aan met ofwel Mermaid Boat Trips ofwel Miss Ann Boat Tours te gaan, want dat zijn de enige twee bedrijven met strandstructuren (en badkamers) op het eiland. Geloof me, een plek hebben om in de schaduw te relaxen en toegang tot een badkamer maakt een groot verschil – vooral omdat je 6+ uur op het eiland bent.

Op Klein Curacao is een verlaten vuurtoren te verkennen, een scheepswrak, en het mooiste strand dat ik ooit gezien heb. Je kunt er snorkelen, zwemmen en een heerlijke dag ontspannen in het paradijs doorbrengen!

Bij de meeste boottochten zijn ontbijt en een BBQ lunch in de ticketprijs inbegrepen.

Om op te merken: Het duurt ongeveer 1,5 uur om in Klein Curacao te komen, en de zee is er echt ruw. Ongeveer 1/4 van de mensen aan boord met mij werd ziek, en bracht de hele 1,5 uur durende tocht door met overgeven over de zijkant van de boot. Als je ook maar een beetje bewegingsziek wordt, doe jezelf dan een plezier en neem zeeziekte-medicijn mee. Anders kan de tocht echt heel onaangenaam zijn.

Author: admin

Share This Post On