De mooiste fietsroutes in Twente!

Woon je in Twente of ben je binnenkort van plan om naar Twente te komen en geniet ervan om een dagje te fietsen? In dat geval zijn deze fietsroutes een echt aanrader!

 

Fietsroute ‘De pareltjes van Twente’

De fietsroute zelf is net geen 54 km lang. De route begeleid je naar de heuvels van de Hakenberg en de Tankenberg. Als het weer het toe laat kun je op de Tankenberg zelfs helemaal kijken tot in Duitsland! Ook begeleid deze route je langs de St. Plechelmusbasiliek, de molen en het Molenven. Kortom zoals de naam al zegt de pareltjes van Twente!

Fietsroute ‘Oele Wiene Twickel’

De route is 24 km lang en brengt je naar het landgoed Twickel. Het adembenemende landgoed beschikt over een kasteel, moestuin en de eeuwenoude boerderijen. Verder kom je onderweg nog langs het Kleigat en het de sluis.

Fietsroute ‘Wilmersberg route’

De schoonheid ontdekken rond de Lutte langs de bergen van Twente. De hellingen waar deze route doorheen gaat zijn bedekt met weide, bos en bouwland. De route is 31 kilometer lang en voorzien van schoonheid.

Fietsroute ‘De Hellehondroute’

Een ietwat kortere fietsroute dan de wilmersberg route, maar zeker net zo beeldschoon! De route brengt u richting Oldenzaal en één van de knooppunten brengt u langs de Snoeijinksbeek. Een mooie route wanneer u minder veel tijd heeft.

Fietsroute ‘Halifax Kribbenburg route’’

Een combinatie van water en natuur op deze route. U komt tijdens deze fietsroute langs kasteel Havezate Huis Singraven. Een prima moment om even van de fiets te stappen en pauze te houden.

Woon je niet in de buurt en kun je je fiets niet zo maar meenemen? Dan kun je ook een fiets huren bij Zwiep fietsen! De benoemde fietsroute kun je makkelijk volgen vanuit een van de winkels van Zwiep fietsen.

Author: admin

Share This Post On