Onze favoriete vakantiebestemming lees je hier

Iedereen heeft zo wel na een vakantie gehad dat die dacht dat het de mooiste en favoriete plek was waar hij of zij wel eens is geweest. Zo hebben wij dat met de vakantiebestemming Split in het mooie Kroatië. Waarom dit zo’n mooie bestemming is? Wij vertellen je daar graag meer over in deze blog.

Perfecte badplaats voor in de zomer

Voor een zomervakantie is Split echt een perfecte plek. Er zijn namelijk meerdere stranden direct aan de rand van de stad te vinden. In totaal zijn er 3 bekende stranden, maar er zijn altijd nog meer plekjes te vinden waar je lekker kunt zonnen en natuurlijk los van de hotels met zwembaden. Maar de meeste stranden wandel je al naartoe van het centrum. Daarnaast zijn er bij alle stranden ook de nodige strandtentjes te vinden, waardoor je hier helemaal kunt relaxen en tot rust kunt komen.

Combinatie van authentiek en luxe

Een wandeling maken door Split is al een ervaring op zich. Je loopt door veel smalle straatjes met authentieke stad muurtjes en smalle steegjes. Dit geeft een zeer uniek gevoel aan je vakantie. Soms heb je het gevoel dat je in een hele oude stad rondloopt (wat het ook is), maar dan kom je tegelijkertijd ook weer veel luxe tegen in de stad. Deze combinatie geeft een uniek sfeertje.

Daarnaast kom je in de vele smalle steegjes ook mooie kleine winkeltjes, waaronder souvenirwinkels tegen en veel andere mooie shopjes.

Prachtige kust en vlak voor Hvar gelegen

De kust van Split en Kroatië is ook extreem mooi. Ook niet ver voor de kust van deze plaats ligt het eiland Hvar, waar we ook zijn geweest. Hvar is werkelijk een mooi eiland. Wel wat prijziger, maar absoluut waard om te bezoeken vanaf Split. Naast Hvar zijn er nog veel meer mooie eilanden voor de kust te vinden. Wij raden aan om een boot te huren in Split en de omgeving op deze manier te ontdekken.

Author: admin

Share This Post On