Santorini en Chios fantastische vakantiebestemmingen

Op vakantie naar Griekenland? Santorini (ook wel Thira genoemd) zal je met haar schilderachtige decor aangenaam verrassen! Het is niet voor niets een van de populairste eilanden ter wereld. Hier hebben diverse vulkaanuitbarstingen door de eeuwen heen het landschap bepaald. Het eiland was ooit rond. Nu heeft het de vorm van een halve maan. De rest van het eiland is namelijk in zee verdwenen. Aan de randen van de kraters liggen dorpen op 300 meter hoogte met een onbeschrijfelijk uitzicht over zee. Ook de vulkaan is fascinerend. Het bijzondere landschap en rijke verleden maken Santorini tot een vakantie-eiland bij uitstek. Op Santorini vind je het Griekenland van de ansichtkaarten: parelwitte huizen met koepeldaken, prachtige stranden en een onvergetelijk uitzicht over de diepblauwe zee. Je kunt hier ook nog eens de interessantste archeologische vondsten bewonderen. Een goed alternatief vakantieland is Spanje.

 

Een vakantie naar Griekenland: Santorini

Alleen al voor de schitterende zonsondergangen ga je op vakantie naar Santorini! De zonsondergang is hier een fenomeen waarbij traditioneel klassieke muziek wordt gedraaid. De steile rotsen, imposante kliffen met witte huisjes en zwarte stranden lijken dan nog mooier. Bezoek Red Beach, rood door vulkanische sporen. Ook de hoofdstad Fira moet je niet overslaan. Bekijk er de beroemde witte kerken, blauwe koepels en musea. De traditionele dorpen Megalochori, Mesaria, Pyrgos en Finikia zijn ook het bezoeken waard. In het plaatsje Akrotiri bevinden zich archeologische ruïnes. Het theater en de agora van het antieke stadje Thira zijn prachtig. Wil je echt tot rust komen? Neem dan een modderbad op het in aan de kust gelegen Palaia Kameni. Binnen drie uur vliegen, landt je al op Santorini. En per boot kun je gemakkelijk andere eilanden bereiken, vergelijkbaar met de Spaanse eilanden.

 

Bezienswaardigheden op vakantie-eiland Santorini

Het pittoreske Fira, een doolhof van straatjes, is een prima bestemming tijdens je vakantie op Santorini. De kleine haven van de stad ligt er bijna 300 meter onder. Ga met z’n allen met de kabelbaan. Of neem het ezelspad naar beneden. Wil je meer avontuur? Je kunt de grotwoningen van de stad bezoeken. Vergeet het uitzicht niet! Op Santorini vind je verschillende badplaatsen waar je optimaal vakantie kunt vieren. Maak een van de excursies naar omliggende eilandjes of bewonder de zeebodem per onderzeeër. In Ia kun je de leukste vakantiefoto’s schieten. Traditionele huizen in verschillende kleuren zorgen hier voor het perfecte decor. Je kunt gedurende de dag op terrasjes de lokale specialiteiten proeven. Het opmerkelijkste eiland van Griekenland is Santorini! Geniet er van onder het genot van haar beroemde pistachenoten en wijn. Geniet van Griekenland op Santorini!

 

Een vakantie voor het hele gezin

Op Chios betekent vakantie pas echt genieten. Je vindt op dit eiland alles wat je nodig hebt. Historie, prachtig bergachtig landschap, kastelen en pijnboombossen. Gedurende het hele jaar is Chios een geweldige vakantiebestemming. In de zomer vind je in de haven van Chios elegante en enorme jachten. De vele monumenten en opgravingen zijn het hele jaar een trekpleister. Chios is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme. Hierdoor kun je op Chios het echte Griekenland nog goed ervaren. Voor een zonvakantie is Chios ook erg geschikt. Op de uitgestrekte stranden menig ontspannen dagen doorbrengen. Sommige baaien zijn zo rustig, daar heb je bijna een privé strand! En er zijn badplaatsen genoeg. Chios is te bereiken per vliegtuig vanuit Nederland of per boot vanaf de andere eilanden. Per bus, auto of wandelend kun je het eiland gemakkelijk verkennen. Overtuigd? Boek dan nu je vakantie, Chios wacht op je.

 

Chios is prachtig

Griekenland is trots op Chios. Dat is ook niet raar: de prachtige natuur en gezellig dorpjes zijn onvergetelijk. Je kunt vanaf Chios excursies maken naar Turkije. Maar bezoek eerst de moderne hoofdstad Chios (Chora). De archeologische musea zijn hier beroemd en ook de Osmaanse fontein en het kasteel met oude Turkse baden is een bezoekje waard. Het echte Chios beleef je pas op de markt. Die wordt gehouden van maandag tot en met zaterdag. De stad is bovenop de oude Ionische stad gebouwd. De resten van het theater en de stadswallen zijn nog terug te vinden. Het eiland Chios bezit twintig mastiekdorpen. Mastiekhars heeft een frisse smaak en schijnt je tanden witter te maken. In de zomer kun je dan ook overal Chios kauwgom en tandpasta van matiek kopen. De mastiekdorpen hebben allemaal dezelfde indeling, je moet ze een keer gezien hebben. Pyrgi is de mastiek hoofdstad en heeft prachtige mozaïek huizen. Dat is alvast een leuke excursie voor je vakantie op Griekenlands Chios!

 

Author: admin

Share This Post On