Sneeuwkettingen tijdens uw skivakantie

Als u regelmatig op wintersport gaat, zult u er bekend mee zijn: sneeuwkettingen. In veel wintersportgebieden en andere berggebieden zijn ze verplicht onder bepaalde weersomstandigheden. U kunt dan niet volstaan met winterbanden. Waarom zou u echter sneeuwkettingen verkiezen boven andere alternatieven, waar moet u op letten bij de aanschaf van uw sneeuwkettingen en hoe gebruikt u uw kettingen?

sneeuwkettingen

Het verschil tussen sneeuwkettingen en winterbanden of andere alternatieven.

Er zijn vele manieren om uw auto te beschermen tegen slipgevaar en andere gevaren in de sneeuw. In Nederland kunt u meestal volstaan met winterbanden, die iets meer grip bieden dan zomerbanden. Zodra u in de bergen komt, waar u te maken zult krijgen met meer sneeuw en ijs dan u in Nederland zal vinden, komt u met uw winterbanden echter in de problemen. Ook andere alternatieven tegen slipgevaar, zoals een antislip-bandenspray of sneeuwsokken, werken in Nederland wel enigszins, maar bieden in bergachtige gebieden al gauw te weinig grip.
Ze zijn wellicht wat moeilijker te installeren dan sneeuwsokken of bandenspray, maar bieden veel meer grip op zowel ijs als sneeuw. Bovendien slijt bandenspray snel van uw banden af en zijn sneeuwsokken veel minder weerbaar dan sneeuw kettingen.

 

Waar u op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen

Voordat u sneeuw kettingen aanschaft, is het raadzaam om te kijken naar uw plaats van bestemming, want de regels omtrent dit product verschild per land en per voertuig. Vervolgens is het van belang te kijken naar de montagemogelijkheden. Als u in een gebied met sneeuwval bent, wilt u de kettingen namelijk snel kunnen monteren indien mogelijk. Tot slot kijkt u natuurlijk naar de maat van de sneeuwkettingen, die afhankelijk is van het formaat van uw aangedreven wielen.

 

Het gebruik van sneeuwkettingen

U monteert uw kettingen altijd op de aangedreven wielen van uw auto. Als u een vierwielaangedreven auto heeft, is het over het algemeen raadzaam de kettingen op de voorste wielen te monteren. Montage gaat het makkelijkst met zelfspannende sneeuwkettingen – deze kunt u monteren zonder uw auto uit te stappen. Andere sneeuwkettingen zijn moeilijker te monteren, voor deze kettingen kan het raadzaam zijn om hulp in te schakelen.

Bekijk hier in het filmpje hoe u het moet monteren

Author: admin

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sneeuwkettingen voor een veilige winterrit | Beginplek.nl - […] sneeuwkettingen beschikken over geharde schakels. Deze zijn minder beïnvloedbaar door het weer en bijvoorbeeld […]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *