Touren op de waddeneilanden

Misschien wel het mooiste stukje natuur van Nederland, de Waddeneilanden. Zelf ben ik groot fan van Texel, het is net iets groter dan de andere Waddeneilanden en daarom ook net iets gezelliger. Hieronder benoem ik een aantal leuke activiteiten om te doen op Texel:

  • Allereerst de slufter, dit is een uniek stukje natuur en wordt vooral gebruikt als vogelbroed en -rustgebied. Hier broeden vogels zoals eidereend, bergeend en kluut. Het zuidelijke gedeelte is wel vrij toegankelijk voor wandelaars. Je kunt vanaf de sluftertrap het pad volgen naar het strand. Je kunt hier wandelen op verschillende wandelpaden en je kunt doorlopen tot aan de geul en door naar zee. Ook is er een uitkijkpunt hier kun je goed kijken naar de bijzondere kwelderstructuur. In dit bijzondere stukje natuur kun je bijvoorbeeld lamsoor, zeekraal, zoutmelde en zeehond zien.
  • Als je nog meer zeehonden wilt zien kun je vanuit Oudeschild een tochtje met de boot naar de zandbanken rondom Texel maken. De kans is groot dat je hier zeehonden ziet, deze komen vaak heel dichtbij de boot zwemmen. Als de boot niks voor je is kun je ook zeehonden van dichtbij bekijken in Ecomare. Dit is een opvangcentrum voor zieke of verzwakte zeehonden.
  • Een andere erg leuke activiteit die ik afgelopen vakantie heb gedaan, is Texel verkennen op een E-scooter. Dit is mij erg goed bevallen, waar je op de fiets last hebt van de wind heb je hier op een E-scooter helemaal geen last van. Met een volle accu kan een E-scooter tot wel 60 km, meer dan genoeg om Texel te zien in één dag. Een ander voordeel van de E-scooter is dat ze elektrisch zijn en dus geen CO2 uitstoten, dit is dan weer goed voor het milieu.
  • Op Texel heb je natuurlijk ook de Texelse bierbrouwerij, waar het beroemde Texelse Skuumkoppe gebrouwen komt. In deze bierbrouwerij kun je een rondleiding doen, deze begint met een film waarin wordt uitgelegd hoe het bier wordt gebrouwen. Daarna kun je een bezoekje brengen aan het brouwhuis. En het leukste onderdeel van de rondleiding is toch wel het proefplankje met vier Texelse bieren.

Author: admin

Share This Post On