Verwerken je liefdesverdriet met deze tips

Waarom is het toch zo moeilijk om liefdesverdriet te verwerken? Dat komt omdat het nu eenmaal een extreem moeilijke opgave is. Het kan heel lang duren voordat je eroverheen bent. Voor iedereen is het proces anders. De een doet er een paar dagen over. Een ander weer een paar jaar. Elk gebroken hart heeft zijn eigen helingproces.

1. Gooi niet onnodig zout in de open wond van je hart
zie je gebroken hart middels een wond. Waarom zou je daar zout strooien? Zout strooien in een open wond doet pijn en vertraagt het genezingsproces. Daarom is het ook beter om je ex niet met opzet op te zoeken. Pak zijn of haar spullen bij elkaar en zet het op zolder, geef het weg of verkopers. Je hoeft niet onnodig steeds aan hem of haar herinnerd te worden. Dat maakt het alleen maar moeilijker en ook gooit zout in de wond van je gebroken hart.

2. Je leven draait niet meer om de ander
je leven hoeft niet meer om je ex te draaien. Focus op jezelf. Focus op je eigen genezingsproces en je eigen welzijn. Door dingen die je leuk vindt. Behandel jezelf als je eigen beste vriend of vriendin. Trakteer jezelf op leuke dingen. Gun jezelf het beste en behandel jezelf ook daarnaar.

3. Vergeef niet alleen je ex maar ook de jezelf
Vergeving is een belangrijke stap om een gebroken hart te verwerken. Vergeef je ex voor alles wat er mis is gegaan en wat hij of hem je al dan niet bewust heeft aangedaan. Zie alles als lessen waar je van hebt geleerd. Er is geen goed of fout. Er is alleen leren en vooruitgang. Vergeef daarom ook jezelf. Zolang je boos blijft op jezelf is
loslaten
heel moeilijk.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *