Waarom voor bagage een hangslot of een cijferslot gebruiken?

Een hangslot gebruik je wanneer je geen cilinder kunt of wilt boren voor een cilinderslot. Je gebruikt dan een slot dat je met een beugel aan het te beveiligen object vast zet, waarna je het geheel met een sleutel afsluit. Een cijferslot gaat nog een stapje verder: hier heb je geen sleutel voor nodig. In plaats daarvan sluit je het slot met een cijfercombinatie. Je loopt dus geen risico meer om je sleutels kwijt te raken. Een ander veiligheidsrisico van sleutels is dat ze door kwaadwillenden gestolen kunnen worden. Om deze reden is een bagage hangslot vrijwel altijd een cijferslot. Kleine sloten hebben nog kleinere sleutels die je makkelijk kwijtraakt en moeilijk weer terug vindt.

 

hangslot

WAARVOOR IS EEN CIJFERSLOT GESCHIKT?

Een cijferslot is geschikt voor kasten, opslagruimtes, kluisjes, juwelenkistjes en koffers en opslagkisten met kostbare apparatuur. Cijfersloten worden met name veel gebruikt als bagage hangslot. Denk dan ook aan een bagage hangslot als je op reis gaat! Met een klein cijferslotje om je handtas maak je het zakkenrollers een stuk moeilijker. Bovendien weegt het weinig, en heb je geen sleutels nodig. Middenstanders die vaak met veel contant geld over straat gaan, moeten hun tas natuurlijk altijd beveiligen met een bagage hangslot. Hoewel een cijferslot de echte zware criminaliteit niet tegen kan houden, ontmoedigt het wel de gelegenheidsdief.
Voor buitenruimtes zijn cijfersloten over het algemeen minder geschikt, omdat ze iets lichter zijn – bij een bagageslot uiteraard in verband met draagbaarheid. Zoek voor buitenruimtes dus liever een groter en zwaarder hangslot uit.

VEILIG ONDERWEG MET EEN BAGAGE HANGSLOT

Wanneer je op reis gaat is het natuurlijk heel vervelend wanneer je geld en je papieren gestolen worden. Een bagage hangslot beschermt je hiertegen. Naast diefstal is er echter een veel groter veiligheidsrisico, met name op vliegvelden: het gevaar dat iemand ongemerkt iets ín je bagage stopt. Dit kunnen bijvoorbeeld drugs zijn – als je door de douane bent, halen de criminelen het weer uit je bagage en je komt er nooit achter dat jij een koerier geweest bent. Tegenwoordig is het ook niet ondenkbeeldig dat er explosief materiaal in je bagage gestopt wordt, dat vervolgens in de lucht tot ontploffing gebracht wordt. Laat daarom nooit je bagage onbeheerd achter – ook niet als je naar het toilet gaat, en beveilig je bagage altijd met een hangslot. Met een cijferslot maak je het kwaadwillenden een stuk moeilijker. Ze zullen dan op zoek gaan naar een ander slachtoffer.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN CIJFERSLOT?

Er zijn zwaardere en lichtere types cijferslot. Als het om de beveiliging van een kast of opslagkoffer gaat die niet verplaatst hoeft te worden, kun je een zwaar hangslot of cijferslot uitzoeken. Een zwaar slot is het veiligste, omdat het cijferslot dan het moeilijkste open te breken is. Voor een object dat je regelmatig verplaatst is het echter niet handig. Voor een laptoptas kies je dus liever een lichter cijferslot. Bagage hangsloten zijn om deze reden allemaal iets lichter. Let ook op de dikte en hoogte van de beugel. De beugel moet door een oog of een opening gehaald worden van het te beveiligen object. Daarom zijn de beugels van de speciale bagage hangsloten dunner dan die van een standaard cijfer hangslot: ze zijn precies zo ontworpen dat ze op een tas of koffer passen. Ga je op vakantie naar de Verenigde Staten? Koop dan een TSA bagage hangslot. Een TSA cijferslot is door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd. De veiligheidsinstanties willen alle bagage kunnen openen, en als je bagage met een TSA bagage hangslot afgesloten is hoeven ze je koffers niet open te breken. De bagage hangsloten van ABUS voldoen aan de TSA normen.

CIJFERSLOT EN BAGAGE HANGSLOT ONLINE BESTELLEN

Op internet kun je diverse webshops vinden waar je veilig online kunt bestellen. De meeste shops voldoen aan alle wettelijke voorwaarden. Dat betekent dat je de aankoop binnen 14 dagen ongedaan kan maken, als het product niet aan je verwachtingen voldoet. Maar natuurlijk geven sommigen ook na die tijd nog garantie op de levensduur van het product. Neem contact op met de desbetreffende klantenservice voor vragen en feedback.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *