Zo ga jij coronaproof op vakantie anno 2021!

Het coronavirus heerst alweer meer dan een jaar op onze wereld en we zijn er voorlopig ook nog niet van af. Sinds 1 december 2020 is er in Nederland een mondkapjesplicht in openbare ruimtes. Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat we niet alleen onszelf beschermen tegen het virus, maar ook anderen (en dan voornamelijk de kwetsbare doelgroep). Ook als je dit jaar op vakantie gaat is het belangrijk dat je je goed voorbereid en houdt aan de maatregelen van het land waar je heen gaat. Om je goed voor te bereiden, kun je een mondmasker online bestellen bij mondkapjes.nl. Verder kun je in deze blog lezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mondkapje en waar je gemakkelijk een coronatest kunt afnemen voor vertrek.

Het aanschaffen van een mondkapje

Het dragen van een mondkapje in het openbaar is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Overal waar je gaat en staat worden mondkapjes gedragen, terwijl dit een jaar geleden nog helemaal niet in ons systeem zat. Het is belangrijk om jezelf te blijven beschermen voor het virus en dat kan door middel van het dragen van een mondkapje. Je kunt dus geheel makkelijk een mondmasker online bestellen bij mondkapjes.be. Of je nu op zoek bent naar wasbare of wegwerp mondkapjes, een leuk mondkapje met print of een mondkapje met filter. Ze bestaan tegenwoordig allemaal! Een tip: Als je op reis gaat is het handig om wegwerp mondkapjes aan te schaffen, want op vakantie heb je over het algemeen niet de mogelijkheid om te wassen.

Doe een corona sneltest voordat je op reis gaat

Een hele belangrijke zaak is dat je negatief test op Covid-19 voordat je op reis gaat. Dit kun je doen door een sneltest corona bestellen bij Coronatestnederland.nl. Met een sneltest ontvang je na slechts 15 minuten een testuitslag, zo kun je vlak voordat je op vakantie gaat nog een sneltest afnemen. Super handig! Let er wel op dat hier uiteraard extra kosten aan verbonden zitten. Bij de GGD kost testen namelijk helemaal niks, alleen wacht je vaak maximaal twee dagen op de uitslag.

Hoe zorg jij ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat?

Een ding is zeker, met genoeg mondkapjes en een corona sneltest ben je al een goed eind op weg! Het is natuurlijk belangrijk dat je je verdiept in de maatregelen van je land van bestemming. Zo voorkom je een hoop problemen en kan je optimaal genieten van je reis of vakantie. Een regel die overal ter wereld wordt toegepast is de 1,5 meter afstand en natuurlijk het blijven wassen en ontsmetten van je handen! Ben jij al goed voorbereid voor je reis?

Author: admin

Share This Post On